Narva muuseumi direktor: Venemaa valmistub 9. mail taas mingiks kontserdiks jõe ääres, meie aga valmistume neile vastama (5)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Maria Smorževskihh-Smirnova.
Maria Smorževskihh-Smirnova. Foto: Narva muuseum

Märtsis lahvatas skandaal Narvas, kui Narva kindlusmuuseumi nõukogu liikmed Aleksei Mägi ja Vadim Orlov seadsid kahtluse alla direktor Maria Smorževskihh-Smirnova tegevuse näituse «Narva 1944» korraldamisel. Teda süüdistati raha ebaseaduslikus kulutamises ja mittepõhikirjapärases tegevuses. Muuseumi nõukogu koosolekul lükati kõik süüdistused ümber ning muuseumite liit ja kultuuriministeerium astusid direktori kaitseks välja.

Vastates küsimusele, kas töörahu on nüüd saavutatud ning nende töö saab kulgeda tavapärases rütmis, ütles Maria Smorževskihh-Smirnova, et nende töös rutiini ei olegi, sest ideid on palju, millega nad edasi töötavad. Ta tõi näiteks läheneva Euroopa päeva 9. mail, kui Venemaa pool valmistab jõe teise kaldal taas mingiks kontserdiks ning muuseum valmistub sellele vastama. Aasta tagasi riputasid nad Narva kindluse idapoolsele seinale suure verise Putini näokujutise.

«Teeme koostööd Euroopa Komisjoniga ning varsti näitame tulemust, mis oleks sõnum nii narvalastele kui naaberlinna elanikele,» kinnitas ta Postimehele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles