Lapsed kasutavad tunnis Google'i tõlget, et ülesandest aru saada

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Vasakult paremale: haridusminister Kristina Kallas, eestikeelsele õppele ülemineku juht Ingar Dubolazov, eestikeelsele õppele ülemineku kommunikatsioonijuht Anna Tisler-Lavrentjev, Tallinna Tõnismäe reaalkooli direktor Niina Sõtnik.
Vasakult paremale: haridusminister Kristina Kallas, eestikeelsele õppele ülemineku juht Ingar Dubolazov, eestikeelsele õppele ülemineku kommunikatsioonijuht Anna Tisler-Lavrentjev, Tallinna Tõnismäe reaalkooli direktor Niina Sõtnik. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Haridusminister Kristina Kallas ja haridusministeeriumi eestikeelsele õppele ülemineku juht Ingar Dubolazov alustasid tööreise omavalitsustesse, kus on palju vene koole. Koolireformi alguseni on jäänud mõni kuu, mistõttu minister ja ametnikud otsustasid õpetajatega arutada, kuidas kulgevad ettevalmistused eestikeelsele õppetööle üleminekuks ja mida veel teha võib jõuda.

Omavalitsused, kus on palju vene koole, on ootuspäraselt mures, et reformikava elluviimine etteantud aja jooksul on kaheldav. Näiteks Narva võimud lootsid, et õppetöö üleminekut eesti keelele võib edasi lükata, kuid haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) kinnitas, et protsess kulgeb plaanipäraselt ja keegi sellega ei viivita.

Kui koolil pole 1. septembril kedagi klassi ette panna, tuleb direktoril ministri sõnul ametist lahkuda. Juulis, pärast eksamite lõppu koolides, arutatakse valitsuses asjade hetkeseisu ja koolide valmisolekut uueks õppeaastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles