Hiiumaa vallavalitsus esitas Aivar Viidiku kohta kuriteoteate

Postimees
Copy
Aivar Viidik
Aivar Viidik Foto: Mihkel Maripuu

Aprilli alguses laekus Hiiumaa vallavalitsusele vihje, milles kahtlustati endist osavallavanemat, kes olevat kahel korral tankinud osavalla kütusekaardiga enda sõiduautot, kirjutab Hiiu Leht.

Hiiu Lehele kommentaari andnud vallavanema Hergo Tasuja sõnul on vallavalitsus teinud kütusefirmale päringu, et saada olukorras selgust. Politsei- ja piirivalveametile laekunud teatest ilmneb, et Viidik kasutas isikliku sõiduauto tankimiseks kaarti, mis on mõeldud hoopis osavalla sõidukitesse kütuse ostmiseks.

Viidik tunnistas sotsiaalmeedia postituse kommentaariumis, et on tõesti kasutanud Kärdla osavalla kütusekaarti, kuid mitte isiklikuks otstarbeks, vaid töösõitudeks.

«Topeltarveid ega -aruandeid ma sellega seoses teinud ei ole, nii et kõik kulu on seotud olnud töösõitudega. Samuti ei ole tekitatud sellega seoses lisa- ega ülekulu. Kõik oma isikliku auto kasutused töö otstarbel olen ma teinud Hiiumaa ja Kärdla hüvanguks,» ütles ta. «Lisaks on tegemist selgelt poliitilise rünnakuga, kuna olen vallavanema tegevuse suhtes olnud kriitiline.»

Viidik alustas tööd Kärdla osavalla vanemana 24. augustill 2022. aastal ning temaga lõpetati töösuhe tänavu aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles