Baltimaade riigipead rõhutavad EL-iga liitumise olulisust (7)

BNS
Copy
Laienemine on Eesti, Läti ja Leedu riigipea hinnangul Euroopa Liidu jaoks geopoliitiline vajadus ja ajaloo üleskutse, mis puudutab eelkõige vabadust, demokraatiat ja inimväärikust.
Laienemine on Eesti, Läti ja Leedu riigipea hinnangul Euroopa Liidu jaoks geopoliitiline vajadus ja ajaloo üleskutse, mis puudutab eelkõige vabadust, demokraatiat ja inimväärikust. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Eesti, Läti ja Leedu presidendid Alar Karis, Edgars Rinkēvičs ja Gitanas Nausėda tegid Balti riikide Euroopa Liiduga ühinemise 20. aastapäeval ühisavalduse, milles rõhutavad EL-i liikmelisuse olulisust kolme riigi heaolule, turvalisusele ja majanduskasvule.

Samuti peavad nad vajalikuks alustada juunis ühinemisläbirääkimisi Ukraina ja Moldovaga, et jätkata tööd hallide tsoonide kaotamiseks Euroopas.

«Balti riigid ühinesid Euroopa Liiduga 1. mail 2004. Meie kodanike passidesse ilmus kiri «Euroopa Liit», mis tähistab võidukat tagasipöördumist meie õigustatud ajaloolisse paika Euroopa peres. Liikmesus EL-is ja NATO-s muutis põhjalikult geopoliitilist maastikku ja määras Balti riikide tuleviku,» seisab kolme riigipea avalduses.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles