Süüdistused turusolkimises: ministeeriumi ja Ahhaa soe suhe tekitab paksu verd (10)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Riik peabki oma sihtasutusi toetama. Kas Ahhaa puhul on aga haridusministeerium üle hea maitse piiri läinud?
Riik peabki oma sihtasutusi toetama. Kas Ahhaa puhul on aga haridusministeerium üle hea maitse piiri läinud? Foto: illustratsioon: Mark Antonius Puhkan

Õpetajate palgaküsimuse kriis on vaevu maha jahtunud, kui haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) vastutusalas on maad võtnud uus mastaapne tüli. Seekord teadushuvihariduse vallas.

Kriitikute seas on näiteks ETV saate «Rakett 69» sisumeistrid, Eesti esirobootikud ja Tartu Ülikooli teaduskool. Teisel pool HTMi ja Ahhaa tandem.

Nimelt ärritab Eesti teadushuvihariduse pakkujaid, kuidas ministeerium on raskel ajal nende jaoks arusaamatult suurte rahasüstidega sihtasutusse Ahhaa Teaduskeskus solkinud turgu ja jätnud kõik teised vaeslapse rolli.

«Umbes sedapidi küsimus, et külalastel ei ole võimalik minna võõra tädi juurde, aga mul ema juurde on võimalik minna,» võtab Ahhaa juht Andres Juur kriitika ja probleemipüstituse enda jaoks kokku. «Vastus: on jah (võimalik), ta on mu ema.»

Ta viitab sellele, et haridusministeerium on Tartu Ülikooli ja Tartu linna kõrval üks kolmest Ahhaa asutajast, kelle ülesanne ongi asutuse põhitegevust toetada ja Ahhaa kaudu ka oma prioriteete ellu viia.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles