Kustutustööd Lääne-Viru jäätmekeskuses jätkuvad ka esmaspäeval

Postimees
Copy
Kustutustööd Lääne-Viru jäätmekeskuses.
Kustutustööd Lääne-Viru jäätmekeskuses. Foto: Marianne Loorents

Päästjad on enam kui ööpäeva kustutanud laupäeva õhtupoolikul Lääne-Viru jäätmekeskuse territooriumil puhkenud tulekahju. Kustutustööd veel kestavad, tööd jagub esmaspäevakski.

Häirekeskus sai teate põlengust laupäeval kell 17.58, sündmusele reageeriti suurte jõududega. Põlema oli süttinud ligikaudu 1000 tonnine segajäätmete hunnik, ohus olid hooned ning tules hävisid ekskavaator ja purustaja.

Kuna põlevate jäätmete hulk on suur ning nende kustutamiseks on vajalik jäätmehunnikud eritehnikaga laiali vedada ning eraldi läbi pesta, on päästetööd kestnud rohkem kui ööpäeva ja jätkuvad ka täna õhtuni.

Regiooni vastutava korrapidaja Jaak Janno sõnul täna ööks kustutustööd peatatakse ning hommikul kontrollitakse hunnikud üle, et leida võimalikke tulepesasid, vajadusel jätkuvad kustutustööd ka esmaspäeval.

Kustutusvee tagamiseks on päästjad paigaldanud pumbajaama ja kahe kilomeetri pikkuse magistraalliini pikki Sõmeru-Rakvere-Pärnu maanteed Näpi ojast.

Tulekahju on kustutamas meeskonnad Rakverest, Tapalt, Väike-Maarjast, Iisakult ja redelauto Jõhvist ning vabatahtlikud Kadrina päästekomandost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles