JÄRELVAADATAV Erikomisjon arutab avalikul istungil omavalitsuste sisekontrolli arendamist

Postimees
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutas täna kell 13.15 toimuval avalikul istungil riigikontrolli aruannet «Omavalitsuste sisekontrolli arendamine Kohtla-Järve näitel».

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon sai tänasel avalikul istungil ülevaate sellest, kas ja kuidas on Kohtla-Järve sisekontrolli arendanud ja korruptsiooniriske maandanud.

Sisekontrollisüsteemi uuriti Kohtla-Järve näitel. Aruandest nähtub, et Kohtla-Järve linna sisekontrollisüsteemis on olulised lüngad ja linnajuhid ei ole süsteemi arendanud nii, et see vastaks tunnustatud arusaamadele omavalitsuse sisekontrollisüsteemist. Samuti leiti auditi käigus, et suuremaid varalisi tehinguid teevad Kohtla-Järvel linnavalitsus ja selle teenistused, kuid nende tegevust on linnas kontrollitud põhjendamatult vähe.

Riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen rääkis, et rahandusministeerium on viis aastat tagasi andnud omavalitsustele juhendi, kuidas sisekontrollisüsteemi üles ehitada.

Riigikontrolli auditijuht Tambet Drell edastas, et juhendiga seoses oli neil esimene küsimus - kuidas juhend on omavalitsustes tööle läinud?

Istungile oli kutsutud regionaalminister Piret Hartman, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kantsler Marko Gorban, Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevdirektor Veikko Luhalaid, Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo, Riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen, Riigikontrolli auditijuht Tambet Drell ning Riigikontrolli kommunikatsioonijuht Priit Simson.

Istung oli avalik ja seda sai jälgida veebiülekandena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles