Neljapäeval algab kandideerimine suvistesse õpilasmaleva rühmadesse

Postimees
Copy
Eesti õpilasmalevate üleriigiline kokkutulek Toosikannu puhkekeskuses üle-eelmisel aastal.
Eesti õpilasmalevate üleriigiline kokkutulek Toosikannu puhkekeskuses üle-eelmisel aastal. Foto: Taavi Sepp

Sel nädalal avatakse Tallinna koolinoortele kandideerimine Õpilasmaleva 2024. aasta rühmadesse. Tänavu on 13–19-aastastele huvilistele valikus 61 malevarühma.

Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Külli Tatteri sõnul on malevarühmad jaotatud Tallinnas linnasisesteks ning väljaspool pealinna üle Eesti toimuvateks linnavälisteks rühmadeks. «Malevarühmadele annavad tööd mitmed Tallinna linnaosavalitsused ja linnaasutused, näiteks loomaed, botaanikaaed, Kadrioru park, lasteaiad ja spordikeskused, ning pea 40 eraettevõtet,» loetles ta. 

Kaitseministeeriumi toel toimub ka sel aastal malevaformaadile kohandatud Riigikaitse ÕM, kus osalevad rühmad saavad teadmisi näiteks riigikaitse, looduses hakkama saamise ja meeskonnatöö kohta.

Neljapäeval algab malevarühmadesse kandideerimine ning nimekirja koos täpsema infoga leiab Õpilasmaleva veebilehelt. Kandideerimiseks tuleb veebilehel täita registreerimisankeet.

Õpilasmalevasse kandideerija meelespea

Malevarühma kandideerijal on oluline registreerimise kiirus, mõne rühma puhul tuleb valmis olla ka täiendavaks kandideerimisvooruks. Seega tasub otsida valmis sobiv rühm ja ka varuvariandid.

Kõikide registreerunute andmed salvestuvad Õpilasmaleva andmebaasis. Kui juhtub, et kohe soovitud rühma ei pääsenud, siis kohtade vabanemisel võetakse kandidaadiga ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles