9. MAI KÜNNISEL Politsei: Vene agressiooni toetavad avalikud koosolekud on keelatud

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
9. mai tähistamine pronkssõduri juures.
9. mai tähistamine pronkssõduri juures. Foto: Raul Mee

Politsei tuletab seoses 9. mai lähenemisega meelde, et ehkki hukkunute mälestamine on lubatud, ei tohi unustada, et agressorriigi sümboolika kasutamine ja vaenu õhutamine on keelatud. 

Narva politseijaoskonna juhi Indrek Püvi sõnul on politsei sarnaselt varasemate aastatega 9. mail väljas tagamas avalikku korda, et hoida ära rikkumisi.

«Politsei ei keela hukkunute mälestamist, kuid agressiooni toetamine on keelatud, mistõttu ei tohi korraldada avalikke koosolekuid, näiteks rongkäike ja muid kogunemisi, kus kasutatakse keelatud sümboleid või avaldatakse toetust Venemaa sõjakuritegudele,» rääkis Püvi.

Politsei ei registreeri tema sõnul taolisi avalikke koosolekuid, kuna need võivad endaga kaasa tuua tõsiseid õigusrikkumisi ja konflikte. Põhja ja Ida prefektuuri tööpiirkonnas, kus varasematel aastatel sellised kogunemised on toimunud, kehtestati avalike koosolekute keeld täiendavalt prefekti korraldusega.

«Vaenu õhutavad avalikud koosolekud on keelatud, kuid tuletame inimestele seda meelde, et ei toimuks registreerimata kogunemisi ja sellega kaasnevaid rikkumisi,» sõnas Püvi.

Keelatud avaliku koosoleku korraldamise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles