Tõnis Lukas: eesmärk on olnud viia eesti keel vene kooli, mitte vastupidi (4)

Postimees
Copy
Endine haridusminister ja riigikogu liige Tõnis Lukas (Isamaa).
Endine haridusminister ja riigikogu liige Tõnis Lukas (Isamaa). Foto: Erik Prozes

Poliitik Tõnis Lukas kommenteeris täna Postimehe Facebooki postituse alla oma arvamuse seoses eestikeelsele õppele üleminekuga.

«Tänane Postimees kirjutab, et mõnes Tallinna koolis pole enam eesti lastel eestikeelset keskkonda, kuna klass on täis venekeelseid lapsi, kes suhtlevad nii nendega kui ka omavahel vene keeles. Eestikeelsele õppele üleminek algab käesoleva aasta sügisest - see üleminek on tehtud ka selleks, et vähendada viimastel aastatel tekkinud venekeelsete perekondade survet praegustele eestikeelsetele koolidele - et eesti keelt, mida soovitakse õppida, ei saaks selgeks ainult eesti koolis, vaid see oleks võimalik ka seni venekeelsetes koolides,» kirjutas Lukas postituse kommentaarides.

Lukase sõnul on eesmärk olnud seni viia eesti keel vene kooli, mitte vastupidi.

«Selleks sai ka Tallinna võimukõnelustel kokku lepitud, et ebavõrdse eesti keele oskusega lapsi ei segata samadesse koolidesse kokku ja kui venekeelseid lapsi on eestikeelsetes koolides, toetatakse just neid koole ja nende õpetajaid piisavalt, et seda lisakoormust kanda,» lisas Lukas.

«Nüüd on linnapea Ossinovskil, abilinnapea Jašinil ja ka minister Kallasel aeg tõestada, et peetakse ülemineku kokkulepitud tegevuskavast ning ei tekitada liigse ideologiseerimisega koolides õppekvaliteedi langust ning eesti perede ja õpetajate vastumeelsust selle suhtes,» kirjutas ta kommentaari lõpetuseks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles