Kolmeaastane tüdruk kasvatab sentimeetreid hingehinnaga

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Kolmeaastane Loviise sai vanemate sõnul kalli ravimi väga õigel ajal, sest praegu on see kasvu silmas pidades eriti olulise väärtusega. Pildil on tüdruk koos ema Karinee, isa Silveri ja koer Nöpsuga.
Kolmeaastane Loviise sai vanemate sõnul kalli ravimi väga õigel ajal, sest praegu on see kasvu silmas pidades eriti olulise väärtusega. Pildil on tüdruk koos ema Karinee, isa Silveri ja koer Nöpsuga. Foto: Eero Vabamägi

Kui Saku vallas elav Karinee pisut rohkem kui kolm aastat tagasi 30ndal rasedusnädalal arsti juurde kontrolli läks, leiti, et tema lapse toruluud on kasvus maha jäänud. Samal päeval anti mõista, et kuna luud ei vasta õigele nädalale, on võimalik, et beebil võib olla akondroplaasia.

Kääbuskasvu diagnoos sai veelgi kindlamaks 34ndal rasedusnädalal, mil luude edasist kasvu näha polnud. Samas rõhutati, et kuna tulevased vanemad on ka ise lühemat kasvu, saab midagi lõplikku öelda alles pärast lapse sündi, mil saab teha edasised uuringud.

Karinee ja ta elukaaslane Silver otsustasid samal päeval, et enne kui paanikasse minna, võiks kõhtu lasta uurida ka ühe tuntud eriarsti juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles