Eakas narvalane andis kelmidele üle 18 000 euro

Postimees
Copy
Sularaha, pilt on illustratiivne.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Sularaha, pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks

Eakas idavirulane ja keskealine läänevirulane jäid uskuma pangatöötajana ja politseinikuna esinenud sulide juttu ning kaotasid suuri summasid. 

Kolmapäeval pöördus politseisse Narvas elav 71-aastane mees, kes oli saanud esmalt WhatsAppi kaudu kõne Telia sideoperaatorina esinenud kelmilt. Kelmi sõnul oli mehe sideteenuste leping lõppemas ning selle pikendamiseks saadeti talle leping. Lisaks tuli mehe telefonile teavitus, kuhu ta sisestas oma PIN-koodid.

Seejärel helistas mehele pangatöötajana esinenud kelm, kelle sõnul toimusid mehe kontol kahtlased tehingud ning petturid olevat tema kontolt ära võtnud suure summa raha. Pangatöötaja ütles mehele, et pank hüvitab talle selle kahju, aga petturite tabamiseks pidi mees minema panka, välja võtma oma sularaha ja andma selle parklas ühe noormehe kätte.

Mees sedasi ka talitas, ent peale raha üleandmist mõistis, et on langenud kelmide küüsi ning on kaotanud 18 200 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Eile pöördus Rakvere politsei jaoskonda 55-aastane naine, kellele oli helistanud politseinikuna esinenud kelm. Pettur ütles naisele, et too peab tulema politseijaoskonda, kuna naise nimele on võetud erinevaid laene. Nende laenude tühistamiseks pidi naine esmalt aga pakiautomaati viima 3500 eurot sularaha ning oma pangakaardi. Naine juhiste järgi ka käitus ning avastas mõni aeg hiljem, et tema kontolt on veel raha maha läinud. Kokku kannatas naine kahju 6 320 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles