PILTUUDIS Eestlased ja venelased tähistasid 9. mail eri asju (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Euroopa päeva tähistamine Tallinnas Vabaduse väljakul. Näha sai mitmesugust tehnikat, tutvuda ELi riikide maitsete ja kultuuridega, veeta aega telkides väljapanekuid uudistades ning arutelu kuulates.
Euroopa päeva tähistamine Tallinnas Vabaduse väljakul. Näha sai mitmesugust tehnikat, tutvuda ELi riikide maitsete ja kultuuridega, veeta aega telkides väljapanekuid uudistades ning arutelu kuulates. Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas tähistas venekeelne elanikkond pronkssõduri juurde punaseid nelke viies võidupüha, Vabaduse väljakul aga peeti selle asemel Euroopa päeva.

Filtri teel Kaitseväe kalmistul oli juba üleeile õhtul väljas turvafirma patrull, eile aga suleti kalmistu ees olev parkla ning pronkssõduri ümbrus piirati metallaedadega, nii et moodustus kaks käiguteed. Nagu suunavad nooled juhatasid, oli üks mõeldud ausamba juurde jõudmiseks, teine sealt eemaldumiseks.

Politseinikud ja munitsipaalpolitseinikud olid väljas kogu Filtri teel. Veidi eemal oli ootevalmis autode teisaldamiseks mõeldud puksiir. Ametis olid ka dialoogipolitseinikud ning vahejuhtumeid päeva jooksul ette ei tulnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles