GALERII Aasta õde töötab vähihaigetega

Postimees
Copy

Tartus rahvusvahelisele õdede päevale pühendatud konverentsil valis Eesti Õdede Liit aasta õeks Ave Vaidla, aasta hooldustöötajaks Selve Õie ja aasta teoks 2023. aastal korraldatud suurkonverentsi «MEIE 100».

Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus rääkis, et õenduse alustalad on inimestest hoolimine ning koostööoskus. «Just neid väärtusi kannavad kõik kolm laureaati. Aasta õde Ave Vaidla on oma töös kirglik ja pühendunud ning oskab märgata, väärtustada ja austada teiste inimeste tundeid. Aasta hooldustöötaja Selve Õis on südamlik, lahke ja usaldusväärne töötaja, lisaks ka laia silmaringiga. Aasta teoks valiti õendusvaldkonna koostöökonverents «MEIE 100», millega tähistasime nii koostööd erinevate erialaliitude vahel kui ka Eesti Õdede Liidu sajandat sünnipäeva,» ütles Kannus. 

Aasta õe ja aasta hooldustöötaja tiitli laureaadid valib Eesti Õdede Liidu volikogu salajasel hääletusel. Kandidaate saavad esitada kõik Eesti Õdede Liidu liikmed. Hinnatakse koostöövalmidust, toimekust, abivalmidust ja panust nii liidu tegevusse kui ka elanikkonna heaks.

Eesti Õdede Liit on suurim õendustöötajate kutseorganisatsioon Eestis. Liit on seadnud oma eesmärgiks elanikkonna tervise, õendustöötajate kutse arengu ning inimeste terviseteadlikkuse edendamise. Eesti Õdede Liit osaleb Rahvusvahelise Õdede Nõukogu ja Euroopa Õdede Nõukogu tegevuses.

Aasta õde 2024 – Ave Vaidla

Ave Vaidla töötab Põhja-Eesti Regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiapolikliinikus onkoloogiliste ja hematoloogiliste patsientide nõustajana ning veenipordi õde-nõustaja ja koolitajana. Nii patsiendid kui ka kolleegid hindavad kõrgelt Ave Vaidla pühendumust ja empaatilisust. Tema südameasjaks ja ametialaseks missiooniks on koolitada võimalikult palju kolleege selleks, et patsiendid ei peaks veenipordi hoolduseks spetsiaalselt Tallinna tulema.

Ave Vaidla on Eesti Õdede Liidu usaldusisik ja olnud aastaid õdede liidu pädevuse hindamise komisjoni liige. Vabal ajal panustab ta veel mitmete organisatsioonide tegevusse: Eesti Onkoloogiaõdede Ühing, Eesti Patsientide Esindusühing, Eesti Leukeemia- ja Lümfoomihaigete Liit, Eesti Vähiliit ja Eesti Hemofiiliaühing.

Aasta hooldustöötaja 2024 – Selve Õis

Selve Õis töötab hooldajana Pärnu Haiglas. Kolleegid peavad teda vaieldamatult üheks kohusetundlikumaks ja vastutulelikumaks töötajaks. Kaastundlikkus, sõbralikkus ja usaldusväärsus on Selve Õiest teinud väga hinnatud kaaslase rasketes valvetes. Oma hooldajatöös on ta alati lahke, hooliv ja sõbralik. Tema aastate jooksul omandatud oskused ja läbitud koolitused tunnistavad pühendumist oma valdkonnale ja tahet ennast erialaselt arendada. Suure huviga võtab ta osa ka koolitustest, loengutest ja tegevustest väljaspool haiglat.

Aasta tegu 2024 – koostöökonverents «MEIE 100»

Tervishoius on oluline erialaülene koostöö. Kunagi varem ei ole nii palju erinevaid kutse- ja erialaliite ning ühinguid koos tegutsenud ühise eesmärgi nimel ja toonud kokku kaheks päevaks Alexela kontserdimaja täissaali. Enam kui 600 inimest sai osa Eesti tervishoiu praktikute ettekannetest. Tervishoius on tulemus kindlasti parem koostöös kui üksinda tegutsedes. Aasta eest toimunud konverentsil ütles Eesti Vabariigi president Alar Karis oma kõnes: «Kuna teil on kõige tihedam ja lähedasem kontakt inimestega, langeb teile ka vastutusrikas roll paljude praeguse aja terviseväljakutsete lahendamisel. Räägime vaimsest tervisest, tervislikest elustiilivalikutest, aktiivsest vananemisest. Olete tihti esimesed, kes saavad märgata ja sekkuda. Esimesed, kelle poole pöördutakse. Esimesed, kes on haavatavatel hetkedel inimese kõrval.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles