Boroditš: Savisaare jutt asendamisest näitab suhtumist inimesse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš pani täna Keskfrakstiooni ukse lõplikult kinni.
Deniss Boroditš pani täna Keskfrakstiooni ukse lõplikult kinni. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Täna Keskerakonnast lahkumisest teatanud riigikogu liige Deniss Boroditši sõnul näitab erakonna juhi Edgar Savisaare väide, nagu saaks lühikese ajaga tema asemele kellegi teise kloonida, seda, kuidas suhtutakse parteis inimestesse.

Märtsi lõpus ütles Keskerakonna esimees Edgar Savisaar osa kaasvõitlejate võimalikku lahkumist kommenteerides, et minejate asemel tulevad uued ja säravad isikud. «Selleks, et luua uus Boroditš, on meil vaja kolmveerand aastat, nii et järgmisteks kohalikeks valimisteks on ta olemas,» kinnitas Savisaar.

«See näitab, kuidas suhtutakse inimestesse enda erakonna sees. Suhtutakse kui asjadesse, et kui neid ei vajata, siis võib nad ära visata ja teha uusi,» sõnas täna Keskerakonnast lahkumisest teatanud Deniss Boroditš. Ta lisas, et selline käitumine ei ole kooskõlas tema põhimõtetega ja tal on raske sellest aru saada. «Aga jäägu see igaühe enda südametunnistuse peale,» lisas ta. Kellest võiks Keskerakond teha tema mantlipärija, ta öelda ei tahtnud. «Ma ei tea, seda peate esimehe käest küsima,» vastas saadik.

Boroditši sõnul ei saa öelda, nagu veaksid nad erakonnast lahkudes oma valijaid alt. «Inimesed ei hääleta mitte erakonna, vaid ideede poolt, mida üks või teine erakond või inimene esindavad. Inimeste jaoks on olulised reaalsed sammud, muutused ühiskonnas, mitte see, kui palju on erakonnas liikmeid või saadikumandaate. Ta tahab tulemusi,» selgitas nüüd juba endine keskerakondlane.

Ta lisas, et kuna paljud Keskerakonna ideed ja platvormid on ühiskonnale vajalikud, siis ta ei näe põhjust, miks ta peaks need hülgama. «Ma toetan neid ja üritan neid realiseerida ka igapäevases töös riigikogus,» kinnitas ta. Saadiku sõnul on lahkujatest kujunenud välja hea mõttekaaslaste seltskond ja nad püüavad ka edaspidi riigikogus tegutseda oma valijate nimel. «Kindlasti ei räägi me sellest, et astuksime kuskile erakonda,» lisas ta.


Kui hea idee peaks tulema valitsuserakonnalt, siis Boroditši sõnul ei ei ole põhjust, miks nad ei peaks seda toetama. Ka on kavas välja tulla oma ideedega.
«Põhimõte on koostöö. Ilma koostööta ükski muutus pole võimalik ja seda näitas ka olukord Keskerakonnas,» kinnitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles