Raudteeviaduktilt prantsatanud jääpurikas purustas auto esiklaasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikas purustas auto esiklaasi.
Jääpurikas purustas auto esiklaasi. Foto: Priit Käos

Eile õhtupoolikul mööda Tallinna-Narva maanteed rahulikult pealinna poole sõitnud autojuhti tabas tohutu ehmatus, kui veidi enne Tallinna piiri oleva raudteeviadukti alt läbi sõites hirmus raksatus käis.

«Järsku käis niisugune kõmakas, et ei saanudki kohe aru, mis juhtus, et kas keegi jäi alla,» kirjeldas eilset olukorda maalt koju sõitnud autojuht Priit Käos. «Kui aga jää hakkas auto salongi tulema, siis sain aru, milles asi.»

Jääpurikas lõhkus auto esiklaasi juhi kõrvalistme juures. Käose sõnul oli tal tõesti õnne, et kõrvalistmel ei olnud sel hetkel tema väikest poega, kelle ta tihti just sinna lapsetooli istuma sättis.

«Kui jääpurikas minu pool esiklaasi oleks purustanud, siis oleksin selle löögi enda peale võtnud,» tõdes Käos. «Tänan jumalat, et ma poisi teise auto peale panin.»

Käos pidas pärast õnnetust auto kinni ja kutsus kohale politsei, kes tegi pilti ja fikseeris olukorra. Kuna autol on kaskokindlustus, siis tuleb Käosel maksta vaid omavastutuse osa. Selle lubas ta aga välja nõuda Eesti Raudteelt, kellele viadukt kuulub. Asja teeb temale ebamugavaks asjaolu, et jääpurikaga pihta saanud sõiduk on ametiauto ning nüüd peab Käos töösõitude tegemiseks mingiks ajaks teise auto rentima, mis läheb samuti midagi maksma.

Käos mainis, et ka üle Tallinna-Narva maantee kulgeva Maardu uue viadukti all ripuvad jääpurikad. Viadukti peab hooldama maaanteeamet, seega on purikate eemaldamine ameti kohustus.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase kinnitas, et kõnealune raudteeviadukt kuulub tõesti Eesti Raudteele.

«Kui aga jääpurikatest rääkida, siis praeguste pidevalt külmetavate ja jälle soojaks minevate ilmade ajal on mõttetu korraldada purikate allalöömist,» ütles Glase. Ta lisas, et varem ei ole niisuguseid juhtumeid ette tulnud, et sellelt viaduktilt alla kukkunud jääpurikas on autole viga teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles