A negatiivse veregrupi verevarud on kriitilises seisus

Postimees
Copy
Veredoonor. Pilt on illustratiivne.
Veredoonor. Pilt on illustratiivne. Foto: Raul Mee

Regionaalhaigla verekeskuse A reesusnegatiivse veregrupi varud on jõudnud kriitilise piirini. Lisaks vajatakse 0 ja B reesusnegatiivsete veregruppidega doonorite abi, sest haiglates on patsiendid, sh lapsed, kes vajavad korduvaid vereülekandeid.

Verekeskuse juhataja Ave Lellep kutsus üles kõiki doonoreid vereloovutusele. «Praegu on negatiivsete veregruppide verevarud kriitilises seisus ja kõikide doonorite panus on elupäästva kaaluga,» ütles Lellep.

Verd saab loovutada Estonia puiestee 1 asuvas Südalinna verekeskuses esmaspäeviti ja reedeti kell 8–16, teisipäevast neljapäevani kell 11–19.

Ülemiste doonorikeskus ootab doonoreid aadressil Valukoja 7 esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti kell 9–17, teisipäeviti ja neljapäeviti kell 10–18. Lisaks korraldatakse igal tööpäeval doonoripäevi väljaspool verekeskust, väljasõitude graafikuga saab tutvuda verekeskuse lehel.

Vereloovutusele minnes tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Lisainfot ja aega broneerida saab verekeskuse kodulehel

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles