Linnavalitsus algatas Ülemiste keskuse kinnistu ja selle lähiala detailplaneeringu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Suur-Sõjamäe 4 detailplaneering hõlmab nii Ülemiste keskust kui Rail Baltica terminali.
Suur-Sõjamäe 4 detailplaneering hõlmab nii Ülemiste keskust kui Rail Baltica terminali. Foto: Esplan

Tallinna linnavalitsus võttis tänasel istungil vastu otsuse algatada Suur-Sõjamäe 4 ja selle lähiala detailplaneering, mis annab võimaluse kinnistul asuva kaubanduskeskuse ümberehituseks ning Tartu maantee ja Suur-Sõjamäe tänava ristmiku lähedusse ärihoonete rajamiseks.

Lisaks loob detailplaneering võimaluse tulevikus Rail Baltica sõlmjaama ja kaubanduskeskuse juurdeehitisi siduva Euroopa pargi kavandamiseks.

Abilinnapea Madle Lippus (SDE) märkis, et Tallinna mitmed uuemad keskusalad on seotud taasiseseisvunud Eestis ehitatud kaubanduskeskustega ning praegu muutuvad need palju. «Ülemiste kaubanduskeskuse tulevik on seotud uue sõlmjaama ning linnaku arengutega. Tallinna arengustrateegia 2035 annab juhised, et kauplemise ruum on ühtlasi ka hea avalik ruum ning ka algatatud planeeringuga hakkame otsima, kuidas vabastada suur osakaal kinnistut raiskavast maapealsest parkimisest ja liita kaubanduskeskusega uus, kõrghaljastatud ja tegevusi pakkuv avalik ruum,» ütles Lippus. «Linna arengu seisukohalt on oluline, et äripindadel pakutaks senisest rohkem teenuseid – seda oleme läbi arutamas ka Ülemiste keskusega.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles