Tallinn likvideerib 40 töötajaga linnameedia osakonna (3)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Hiljuti ametisse astunud uus Tallinna linnavalitsus tegi kommunikatsioonidirektor Kirsti Ruulile ülesandeks linnameedia likvideerimise. Ruuli enda viimane tööpäev on 30. augustil.
Hiljuti ametisse astunud uus Tallinna linnavalitsus tegi kommunikatsioonidirektor Kirsti Ruulile ülesandeks linnameedia likvideerimise. Ruuli enda viimane tööpäev on 30. augustil. Foto: Tairo Lutter

Linnavalitsus võttis teisipäeval vastu korralduse, millega alates 11. juulist kustutatakse Tallinna strateegiakeskuse struktuurist 40 töökohaga linnameedia osakond.

Kolm töötajat viiakse üle kommunikatsiooniosakonda, teised koondatakse, viimasena lahkub ametist praegune linna kommunikatsioonidirektor Kirsti Ruul, kellele hiljuti ametisse astunud linnavalitsus tegi ülesandeks muudatused ellu viia. Üle viiakse kaks tehnilist töötajat, kes tegelevad linnavalitsuse pressikonverentside otseülekannetega, ning üks fotograaf.

Linnameedia alla kuuluvad veel ajalehtede Pealinn ja Stolitsa toimetused, linnameedia veebitoimetus ja telesaadete toimetus.

Kui teiste linnameedia töötajate töö strateegiakeskuses lõpeb 11. juulil, siis Ruuli viimane tööpäev on augusti lõpus. Uues struktuuris ta endal kohta ei näinud.

Konkurss juhi kohale

«Linna kommunikatsiooniteenistus koosneb praegu kahest osast. Üks on kommunikatsiooniosakond ja teine ongi linnameedia osakond, kus töötab kaks kolmandikku kommunikatsiooniteenistuse töötajatest. Ja kui alles jääb ainult üks osakond, siis ei oleks kuidagi mõistlik ja optimaalne juhtimisstruktuur jätta ühte osakonda juhtima lisaks selle juhile veel ka kommunikatsioonidirektor,» rääkis Ruul.

Kuna kommunikatsiooni­osakonna ja selle juhi ülesanded muutuvad oluliselt, siis korraldatakse osakonnajuhataja leidmiseks avalik konkurss. Nii saab sealt ainsana koondamisteate senine osakonnajuhataja Margit Tamm, kellel on võimalik koos teiste kandidaatidega võrdsetel alustel konkursil osaleda. Postimehele teadaolevalt ta siiski seda teha ei kavatse.

Kokkuhoid haridusse

Linnameedia lõpetab uudiste tootmise 31. mail, kuigi osakond likvideeritakse alles juulis. See on Ruuli sõnul tingitud sellest, et ametlik asjaajamine ning koostöö töötukassaga, mida kollektiivne koondamine endas kätkeb, võttis rohkem aega kui soov linnameedia tegevus lõpetada. «Linnameedia lõpetab 31. mail oma produktsiooni, siis lähevad viimased uudised eetrisse. Pärast seda arhiveerivad töötajad senise toodangu ja materjalid nii füüsilisel kui elektroonilisel kujul ja aitavad ette valmistada edaspidi mittevajaliku linnameedia tehnika realiseerimist. Juunikuusse jäävad ka töötukassa tehtavad koolitused, millel saavad osaleda kõik linnameedia töötajad, kuna neil ei ole enam igapäevaseid tööülesandeid,» rääkis Ruul.

Linnameedia produktsiooni lõpetamine toob linnale aastas umbes kaks miljonit eurot kokkuhoidu.

Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski

Linnapea Jevgeni Ossinovski (SDE) sõnul jäävad nendele inimestele, kes muid kommunikatsioonivahendeid ei kasuta, alles linnaosade lehed. «Linnameedia produktsiooni lõpetamine toob linnale aastas umbes kaks miljonit eurot kokkuhoidu, mida me kavatseme suunata muude oluliste valdkondade, eeskätt hariduse vajaduste katteks,» ütles Ossinovski.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles