Omavalitsuste liit ei jätka haridusleppe läbirääkimistel

BNS
Copy
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Linnade ja Valdade Liidu (ELVL-i) juhatus arutas teisipäeval haridus- ja teadusministeeriumi algatatud haridusleppe läbirääkimiste senist protsessi ja otsustas, et liit ei jätka haridusleppe läbirääkimisi.

Liit on haridusleppe ühe probleemkohana näiteks välja toonud, et ministeeriumi poolt saadetud töödokumendid on märkega "AK" ehk ametkondlikuks kasutamiseks. Liidu hinnangul ei saa aga avatult ja ausalt sellisel teel kokkuleppeid sõlmida.

«Haridus- ja teadusministeerium ei ole liidu küsimustele andnud selgeid vastuseid ka eraldi saadetud pöördumiste teel. Meid teevad jätkuvalt murelikuks mitmed aspektid. Esmalt näiteks õiguslik staatus – milliseid õiguslikke järelmeid toob lepe omavalitsustele? Milliste volituste olemasolu liidul üldse olemas on juhul, kui kasvõi 1-2 või hoopis 10 omavalitsust meile neid volitusi ei anna? Teiseks oleme jätkuvalt seisukohal, et niivõrd olulisi muudatusi ei saa teha ülepeakaela tormates ning selgeid eesmärke seadmata ja partneritega sisulisi arutelusid pidamata. Seni oleme käinud kohtumistel, kus põhirõhk on läinud ministeeriumi päevakavas planeeritud ettekannete kuulamisele,» kommenteeris Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse liige Maris Toomel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles