Riigiametnikud keerasid Nursipalus käki kokku, karistada sai töömees (30)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Läbi Nursipalu harjutusvälja ehitatud Valga maantee ja Sõmerpalu ühendustee. Ilma loata võeti mets maha Rõuge jõe ääres teekoridori raudteepoolses küljes.
Läbi Nursipalu harjutusvälja ehitatud Valga maantee ja Sõmerpalu ühendustee. Ilma loata võeti mets maha Rõuge jõe ääres teekoridori raudteepoolses küljes. Foto: Arvo Meeks

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskusel (RKIK) oli Nursipalus tee-ehitusega sedavõrd tuli takus, et asjaosalised vaatasid seadusenõuetele läbi sõrmede. Kui rikkumine avalikuks tuli, sai karistada käsku täitnud lihtne töömees.

Kopamees Aivo (nimi muudetud – Ü. H.) istus mullu aprilli teises pooles ülemustega koos autosse ja sõitis Nursipallu, kus käis kibekiire tee-ehitus. Toona ei osanud ta ilmselt aimatagi, millise supi sisse ta pealtnäha tavalise tööotsa pärast satub.

Kuna just oli alanud linnurahu, keeldus Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) metsa edasi maha võtmast. Kaitseministeeriumi all tegutsevale RKIKile aga linnupoegade elud korda ei läinud. Vaatamata sellele, et RKIK teadis, et teele plaanitavat silda saab ehitama hakata alles järgmisel suvel, tehti kaupa tee-ehituse partneriga (AS Trev-2 Grupp), et sillakoha lähedal asuv mets kohe maha võtta. Miks, keeldus RKIK selgitamast.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles