Linnavolikogu lõpetas Tallinna Spordikooli tegevuse

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna Spordikooli endine juht Maksim Butšenkov.
Tallinna Spordikooli endine juht Maksim Butšenkov. Foto: Andres Tohver

Tallinna linnavolikogu otsustas lõpetada raha jagamisega tegelenud Tallinna Spordikooli tegevuse, mille tegevuse ebaotstarbekusele oli linna sisekontroll juba ammu tähelepanu juhtinud.

«Eelnõu pealkiri on küll spordikooli tegevuse lõpetamine, aga see ei ole päris täpne. See tegevus, mida spordikool on teinud, ehk rahastanud noorte tallinlaste saavutusspordi väljakutseid, see jääb. Selle tegevuse võtab üle Tallinnas spordi- ja kultuuriamet. Eksitav on ka sõna spordikool. Tallinna Spordikool ei ole olnud kool selle sõna sisulises tähenduses. Tegemist on olnud lihtsalt raha noorte saavutussporti suunava organisatsiooniga. Nii et oma treenereid ja sportlasi sellel spordikoolil ei ole. Seda, mida on Tallinna linn teinud Tallinna Spordikooli kaudu eelnevatel aastatel, saab teha teistmoodi ja paremini, oluliselt lihtsamalt ja läbipaistvamalt. Ja kooskõlas teiste Tallinna linna sporditoetustega. Lihtsalt üks meede on jäänud kusagile mujale. Selle eelnõuga on meil võimalik tuua see pilt kokku ja teha oluliselt selgemaks,» rääkis abilinnapea Kaarel Oja (SDE) linnavolikogu istungil

Linnavalitsus vabastas 10. mail Tallinna Spordikooli juhi Maksim Butšenkovi ametist usalduse kaotuse tõttu. Neljapäeval otsustas volikogu Tallinna spordikooli tegevuse lõpetada. Otsuse poolt oli 40 ja vastu 38 linnavolinikku.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles