«Kellele kuulub Krimm?» Võimupartnerid ootavad uuelt Lasnamäe vanemalt selgeid vastuseid (36)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Uus Lasnamäe linnaosa vanem Tatjana Lavrova (keskel)
Uus Lasnamäe linnaosa vanem Tatjana Lavrova (keskel) Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Isamaast kostis juba hääli, et sotsiaaldemokraatide kandidaat Lasnamäe linnaosavanema kohale Tatjana Lavrova ei sobi sinna ametisse, siis koalitsioonipartnerid soovivad esialgu temaga rääkida. Sotsiaaldemokraatidel kahtlust ei ole, et Lavrova on põhilistes väärtusküsimustes ülejäänud Eesti ühiskonnaga samal meelel.

Intervjuus ERRile pidi Lavrova vastama küsimustele muuhulgas Nõukogude sõjaveteranidele annetuste kogumise, pronkssõduri teisaldamise vastaste seisukohtade ja okupeeritud Krimmis «Teeme ära» aktsiooni korraldamise teemal.

Koalitsioonikaaslasi häirib aga enim tema justkui ambivalentne vastus ERRi ajakirjaniku küsimusele, kellele Krimm kuulub. Isamaa Tallinna piirkonna juht Riina Solman ütles ERRi arvamusloos, et Lavrova ei sobi Lasnamäe linnaosa vanemaks. «Tatjana Lavrova ei kuulu oma vaadetelt läänelikku väärtusruumi ega seisa vastu Venemaa mõjuväljale, vaid vastupidi, on pikkade aastate jooksul järjepidevalt aidanud levitada Eesti pealinnas venemeelsust ja teeninud putinistide huve,» sõnas Solman.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles