GALERII Aasta Suurpere võitjad pälvisid 10 000 eurose stipendiumi

Postimees
Copy

Tänavuse Aasta Suurpere tiitli ja Bigbanki poolt välja pandud 10 000 euro suuruse stipendiumi pälvis viie lapsega perekond Saviir Nõo alevikust, Tartumaalt. Võitja kuulutati välja pühapäeval Tallinna Loomaaias, kuhu kogunes üle 1400 osavõtja üle Eesti. 

Eesti Lasterikaste Perede Liidu poolt juba 15. korda korraldatud Aasta Suurpere konkursil kandideeris tänavu kokku 68 nelja või enama lapsega perekonda üle Eesti. Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on perede tunnustamine ja esile toomine oluline ning traditsioonid hoidmist väärt.

«Tänavune Aasta Suurpere on kogukonna usku pere. Lisaks enda argitoimetustele ja iga pereliikme unistuste elluviimisele jõuavad nad ühiselt aega panustada ka kodukoha heaolusse. Nende ühtsus, töökus, armastus ja ettevõtlikkus tugevdab kogukonnatunnet ning on suureks inspiratsiooniks ja eeskujuks ka teistele peredele. Pere eesmärgiks on tarkade, tervislike eluviiside ja laia silmaringiga looduskesksete ilmakodanike kasvatamine» tunnustas Õunap võitjaperet.

Bigbank Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul toetab pank Eesti elu ühe nurgakivina just Eesti Lasterikaste Perede Liitu ja Aasta Suurpere konkursi korraldamist. «Tänavune Aasta Suurpere on kokkuhoidev ja aktiivne ning nende energiat jätkub kogu kodukanti. Pereisa soovib, et Nõost saaks parim piirkond noortele perekondadele. Kui igas kogukonnas oleks keegi sellise motoga, siis oleks Eesti üks lõpmata tore koht kõigile peredele,» selgitas Pechter.

Žürii liikmena usub ta, et võitjapere oskab ja tahab aunimetusega kaasnevat stipendiumi nutikalt kasutada nii pere ühistegevusteks kui oma laste huvitegevuse ja hariduse toetamiseks ning oskuste arendamiseks.

Kakskeelne perekond

Kogu pere on väga sportlik ning kõigil koolipoistel on iga päev mitu trenni, mis tähendab tohutut igapäevast logistikat, et lapsed jõuaksid Tartusse ujuma või Elvasse jalkatrenni või malevõistlustele vms. Kuna vanim poeg sündis kurdina, siis on pere ka kakskeelne – kasutatakse eesti viipekeelt ja eesti kõnekeelt.

Aage Õunapi sõnul on «Aasta Suurpere»  aunimetus, mis omistatakse ühtsuse ning lasterikkuse au sees hoidmise eest suurperele, kus kasvab vähemalt neli last. Aunimetuse väljaandmise eesmärgiks on väärtustada ning tunnustada Eestimaa suurperekondi ning tuua neid ühiskonnale eeskujuks.

Aasta Suurpere valimisel on tänavu juubeliaasta - juba 20. aastat kogunevad suurpered üle Eesti maikuus perepäevale ja juba 15. korda leidis aset ka Aasta Suurpere valimine. Käesoleval aastal liitus perepäeva toetajatega ka Lidl Eesti, kes aitas toitlustuse korralduse ja auhindadega osalejatele.

Eesti Lasterikaste Perede Liit loodi 1996. aastal. Liit on lasterikkaid perekondi koondav katusorganisatsioon, mis lähtub oma tegevustes suurte perede väärtustamisest ja toetamisest. Liidu võrgustiku moodustavad 19 piirkondlikku liikmesorganisatsiooni, kuhu kuulub enam kui 4000 lasterikast perekonda, kus on kokku sirgumas üle 14 000 lapse.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles