Eksklusiivsest riigimajast võib võimupoliitikule pudeneda sadu tuhandeid (21)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Uuendatud 20. mai 2024, 21:17
Copy
Tarmo Tamm ja Kristen Michal koos kliimaministeeriumi loodusmaja kavandiga.
Tarmo Tamm ja Kristen Michal koos kliimaministeeriumi loodusmaja kavandiga. Illustratsioon: Ain Liiva/Tairo Lutter/arhitektuuribüroo Kavakava

Eesti suurima puithoone, kliimaministeeriumi loodusmaja puidulahenduste ehituseks said lepingu kaks ettevõtet, neist suurema, OÜ Peetri Puit osanik on riigikogulane, endine keskkonnakomisjoni juht Tarmo Tamm (Eesti 200), kes komisjoni istungil sütitas kaaspoliitikuid loodusmaja ehitust toetama.

Loodusmaja ehitus maksab riigihanke järgi 54,4 miljonit eurot pluss käibemaks ehk kokku 65,3 miljonit. Peatöövõtja Nordeconi kommunikatsioonijuhi Mirjam Mikkini sõnul moodustavad puitosa lepingud OÜdega Peetri Puit (Arcwood) ja EstNor umbes 20 protsenti objekti maksumusest ehk ca 13 miljonit eurot.

Loodusmaja kolme hoone kandvad seinad, postid, talad ja vahelaed ehk lõviosa puitosast teeb Peetri Puit. EstNor toodab fassaadi- ja katuseelemendid. «On tegemist meie jaoks suurima projektiga ja siin on ka omajagu väljakutseid nii detailide tootmises kui ka paigaldusprotsessis, mis on selle kompleksi puhul võtmetähtsusega. Näitena mastaapidest – viiekordset dokihoonet läbib kogu pikkuses monumentaalne puitkonstruktsioonis arkaad ehk kaaristu, mis moodustab 16 m laiuse ja 58 m pika aatriumi. Samas sellised väljakutsed meile meeldivad. Täname Nordeconi usalduse eest realiseerida koos see väärikas loodusmaja kompleks,» sõnas OÜ Peetri Puit juhatuse esimees Peeter Peedomaa Nordeconi pressiteate vahendusel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles