FOTOD Elektrilevi avas Kadriorus muuseum-alajaama

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Kadriorus avati Eesti ülemaa elektrivõrkude 100. juubeliaasta raames uus Weizenbergi muuseum-alajaam, mis on ehitatud aastal 1938 ning kõik jaotusseadmed ja trafod hoones pärinevad samast ajastust. Ekspositsioon keskendub põhiliselt Tallinna linna elektrifitseerimisele.

Elektrilevi Weizenbergi muuseum-alajaama avamislindi lõikasid läbi Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm, juhatuse liige Rasmus Armas, Elektrilevi primaarseadmete tehnikajuht ja muuseumi looja Raivo Rebane ning Muinsuskaitseameti peadirektor Marilin Mihkelson.

«Elektrilevi uus muuseum-alajaam annab hea ülevaate Tallinna elektrifitseerimisest ja tuletab meile meelde, et elektriühendus meie kodudes on paljude inimeste aastakümnete pikkuse pingutuse tulemus. Alajaam-muuseumis hakkame regulaarselt korraldama ka ekskursioone ning samuti on väga oodatud ka kõik põhi- ja keskkooli noored tutvuma elektrifitseerimise ajalooga,» sõnas Härm.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles