Sotsid peavad Lasnamäe linnaosa vanemaks sobivaks ka eestlast (12)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Linnapea Jevgeni Ossinovski sõnul kulus esmaspäev linna lisaeelarve läbirääkimisteks, alates teisipäevast tegeletakse aga taas usinalt Lasnamäe juhi kandidaadi otsingutega.
Linnapea Jevgeni Ossinovski sõnul kulus esmaspäev linna lisaeelarve läbirääkimisteks, alates teisipäevast tegeletakse aga taas usinalt Lasnamäe juhi kandidaadi otsingutega. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraadid on Tallinnas hädas Lasnamäe linnaosa vanema koha täitmisega, sest esiteks peab kandidaat saama hakkama Tallinna suurima linnaosa juhtimisega ning teiseks sealt ära tooma hääled, mis siiani on läinud valdavalt Keskerakonnale.

Siiani on jäänud mulje, et sellele ametikohale otsitakse kindlasti vene emakeelega inimest, kuid sotsiaaldemokraadid kinnitavad, et see pole nii.

Abilinnapea, sotside Tallinna piirkonna juht Madle Lippus ütles, et kindlasti ei ole Lasnamäe vanemat valides tingimuseks vene emakeel. «Eelkõige peab olema tegemist tubli inimesega, kes oskab linnaosa tööd korraldada. Ja kui ta räägib vene keelt, siis on ka hästi. Aga see ei ole eeltingimus,» ütles Lippus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles