Uikala prügila põlengu oht on möödas

Postimees
Copy
Ida-Virumaal Toila vallas Kukruse külas Uikala prügilas kolmapäeva õhtul alanud põlengu kustutustööd jätkuvad ka neljapäeval, samas on elanikkonnale suurem oht möödas.
Ida-Virumaal Toila vallas Kukruse külas Uikala prügilas kolmapäeva õhtul alanud põlengu kustutustööd jätkuvad ka neljapäeval, samas on elanikkonnale suurem oht möödas. Foto: Päästeamet

Ida-Virumaal Toila vallas Kukruse külas Uikala prügilas kolmapäeva õhtul alanud põlengu kustutustööd jätkuvad ka neljapäeval. Samas on elanikkonnale suurem oht möödas.

Kolmapäeval kell 19.21 teatati põlengust Uikala prügilas. Süttinud oli prügimägi, mille põlemine muutus tugeva tuule tõttu kiiresti intensiivsemaks ja laiaulatuslikumaks. Päästjad reageerisid suurte jõududega – kohal on seitse põhiautot, kolm vabatahtlike meeskonda ja neli paakautot. Põlenguala on suur, kustutustööd on kestnud prügilas terve öö ja neljapeval jätkuvad.

Suurenenud õhusaaste tõttu saadeti hilisõhtul välja SMS-ohuteavitus EE-ALARM ja paluti hoida kinni uksed ja aknad, sulgeda ventilatsioon ja vältida õues liikumist.

Tagasi üles