Estonia juurdeehituse ärajäämise oht viis sõnasõjani (13)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Estonia teatri ja selle ümbruse väärtusi tutvustas muinsuskaitseameti ehituspärandi osakonna juhataja Anita Staub.
Estonia teatri ja selle ümbruse väärtusi tutvustas muinsuskaitseameti ehituspärandi osakonna juhataja Anita Staub. Foto: Tairo Lutter

Muinsuskaitseameti avaldatud eritingimused Estonia teatri ümberehitamise kohta, milles juurdeehitusest juttu pole, ajasid harja turri Estonia juhil Ott Maatenil ja riigikogulasel Signe Kivil (RE), eilne arutelu kompromissi üle lõppes sõnaliste välgunooltega.

Muinsuskaitseameti eritingimused võimaldavad teatrihoone laiendamist olemasoleva krundi piires kuni 33 protsenti praegusest hoone mahust. Kuna riigikogu käskis muinsuskaitseametil leida kompromissi, on amet varasemaga võrreldes järele andnud: lubab Estonia lavatorni suuremaks, keskosa ja sisehoovi ümber ehitada, akustika parendamiseks hädaga ka vestibüüli kallale minna jne. Ümberehitamine eeldaks kolmandiku Estonia hoone seestpoolt lammutamist, kuid amet on ohverduseks valmis, et pääseda kopsakast juurdeehitisest, mis hävitaks suure osa Tammsaare pargist ja varjaks draamateatri.

Ümberehitamine eeldaks kolmandiku Estonia hoone seestpoolt lammutamist, kuid amet on ohverduseks valmis, et pääseda kopsakast juurdeehitisest, mis hävitaks suure osa Tammsaare pargist ja varjaks draamateatri.

Tagasi üles