Kert Kingo endine nõunik: vahel ta ei kuulanud mind ja tulid kommunikatsioonifopaad (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Kert Kingo endine nõunik avaldas kohtus, et tema arvates lükkas just Kingo tema vastu käima laimukampaania.
Kert Kingo endine nõunik avaldas kohtus, et tema arvates lükkas just Kingo tema vastu käima laimukampaania. Foto: Sander Ilvest

Harju maakohtus läks edasi kohtuprotsess, mille käigus süüdistatakse riigikogu liiget Kert Kingot (EKRE) ning advokaadibüroo Eipre & Partnerid vandeadvokaati Martin Traati. Süüdistuse järgi kallutas Kingo aastatel 2020–2022 Traati võltsima arveid, et ta saaks taotleda riigikogu kantseleilt riigikogu liikme tööga seotud kulude hüvitamist.

Esimesena asus tunnistusi jagama Traadi advokaadibüroo toonane töötaja, kes töötas seal juristi ja juhiabina ning täitis ka sekretäri ülesandeid. Tema ristküsitlemisega ei olnud aga võimalik kaugele jõuda, sest Kingo ja Traadi kaitsjad tõid välja asjaolu, et töötaja peab täitma advokaadibüroo vaikimiskohustust. Seega ei jäänudki riigiprokurör Vahur Vertel muud üle, kui pärast üldsõnalise info teadasaamist tunnistaja ristküsitlemine lõpetada.

Teisena asus tunnistajapinki Kingo endine nõunik Viive Aasma, kes teadaolevalt on ka selle kohtuasja algpõhjus. Nimelt saatis Aasma riigikogu korruptsioonivastasele erikomisjonile kirja Kingo väidetava rikkumise kohta. Seejärel võttis temaga ühendust juba prokuratuur ning asi jõudis ka kriminaalmenetluse ja kohtuni.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles