Õnnetud reisijad: Tallinna-Paphose lennult jäi maha 60 inimest (14)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Ryanairi lennuk. Pilt on illustreeriv.
Ryanairi lennuk. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna lennujaamas jäi täna Tallinna-Paphose lennult maha 60 reisijat, kes tavapärasest pikemate järjekordade tõttu nii lennule registreerimisel, julgestuses kui passikontrollis lennukisse õigel ajal ei jõudnud.

Ryanairi lennu kapten otsustas passijärjekorras hõivatud olevaid reisijaid mitte ära oodata. «Lennuki meeskond oli oma otsuses kindel ja järeleandmatu ning reisijad loomulikult õnnetud,» kirjeldas Tallinna lennujaama kommunikatsiooniekspert Eneli Rohtla. Tagajärjena tuli lennukilt maha laadida kõigi reisijate pagas, kes lennule ei jõudnud, mis Rohtla sõnul võtab sellise lennuki suuruse puhul palju aega, sest kõik pagasisildid tuleb ükshaaval nimekirja vastu läbi vaadata. Kell 11.20 startima pidanud lend väljus lõpuks pea kaks tundi hiljem.

Rohtla sõnul tekkisid oodatust pikemad järjekorrad lennule registreerimisel check-in-laudade juures, julgestuskontrollis ja piiriületuse kontrollipunktis mitme samaaegse lennu väljumise tõttu. Samuti oli sel hetkel mehitatud vaid kaks politsei- ja piirivalveameti piiriületuse kontrollipunkti. Kuna Paphosesse saab reisida ka ID-kaardiga, ei olnud paljudel reisijatel võimalik kasutada e-väravaid, mis oleksid järjekorda leevendada aidanud, kuna väravaid saab läbida vaid passiga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles