Tänavused vanalinnapäevad tõmbab käima Puuluup

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Puuluup
Puuluup Foto: Taavi Sepp

Järgmise nädala lõpus toimuvad Tallinnas juba 42. korda vanalinnapäevad, mis sedapuhku kestavad kolm päeva.

«Vanalinnapäevad toimuvad 7.-9. juunini. Kokku on päevadel üle 300 ürituse ja ilmselt leidub igaühele midagi, mida vaadata, mida kuulata ja kuhu tulla. Festivali tõmbab reede, 7. juuni õhtul käima ansambel Puuluup,» rääkis Kesklinna vanem Sander Andla.

Harju tänava pealaval esinevad nende kolme päeva jooksul veel villemdrillem ja Elina Born, Kosmikud, Kaisa Ling Thing, Rubundi ning Liisi Koikson koos Taiko-trummide ansambliga TeamEn.

Lisaks muusikale ootab linnarahvast veel luulevõistlus Vanalinna Slämm, kus noored luuletajad saavad end proovile panna ja hindajaks on publik. Oma sisemist loovust saab välja pihustada grafiti töötoas, kus muuhulgas avaldatakse ka seinad Tallinnas, kuhu võib seaduslikult maalida.

Festival toob vanalinna ka põnevaid seiklusi ja avastusi. Lõbusaid hetki kogu perele pakub «Apteeker Melchiori» seiklusmäng. Julgemad võivad vanalinna salapärastel tänavatel lausa kummitusi otsida. Lisaks toimuvad ka ekskursioonid vanalinna varjatud nurgatagustesse, mis pakuvad uusi teadmisi linna ajaloost ja kultuurist.

Vanalinna päevade teemaks on sel aastal «loovuskaitseala», mis keskendub loovuse esiletõstmisele ja toetamisele vanalinnas. Festival toob kokku kultuuriasutused, kollektiivid, muuseumid, seltsid ja kohaliku kogukonna. Festivali eesmärk on inspireerida inimesi vanalinnas aega veetma ja leidma üles rõõmustavad ja rikastavad kohad ning tegevused.

«Oleme mõelnud ka lemmikloomadele, kelle jaoks on Toompargis eraldi ala,» märkis Andla.

Kogu programmiga on võimalik tutvuda Vanalinnapäevade veebilehel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles