Endine EKRE liige erakonnast: seal on liiga palju intriigi (12)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Kert Kingo endine võitluskaaslane ütles kohtus, et Kingole meeldib inimestest halba rääkida.
Kert Kingo endine võitluskaaslane ütles kohtus, et Kingole meeldib inimestest halba rääkida. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu liikme Kert Kingo (EKRE) ja vandeadvokaat Martin Traadi kohtuistungil rääkis endine EKRE liige sellest, kuidas Kingo palkas talle advokaadi, ning ütles, et lahkus erakonnast liigse intriigitsemise tõttu.

Esmaspäevasel istungil astus tunnistajapinki Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Rein Jõgi, kes ütles, et praegu kohtu all olev Traat oli tema advokaat, kui Kingo endine nõunik Viive Aasma tema vastu hagi esitas. Samuti kinnitas ta, et leidis Traadi just nimelt tänu Kingole. «See võis olla umbes nii, et ma küsisin Kerdilt, et kas oleks kedagi või peaksin kuskilt otsima,» rääkis Jõgi. Kingo poole pöördus Jõgi sellise abipalvega seetõttu, et Aasma oli olnud Kingo nõunik ja läinud temaga avalikult konflikti.

Aasma kaebas Rein Jõe, Harri Kingo ja Mareh Kalda kohtusse tsiviilhagiga, süüdistades neid laimamises, sest mainitud isikud olid kirjutanud tema kohta ühismeediasse kriitilisi kommentaare. Jõe ja Kalda küsimuses jäi Aasma kaotajaks, kuid Harri Kingot ta võitis.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles