Tallinnas saab Euroopa Parlamenti valida 76 valimisjaoskonnas (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 9. juunil.
Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 9. juunil. Foto: Pärnu Postimees

Tallinna linnas saab 3.–6. juunini hääletada 17 jaoskonnas ning 7.–9. juunini kõikides 76 pealinnas avatud valimisjaoskonnas.

Esmaspäeval, 3. juunil algab Euroopa Parlamendi valimisnädal. Eel- ja elektrooniline hääletamine toimub 3.–8. juunini, valimispäev on pühapäeval, 9. juunil.

Tallinna linnas saab 3.–6. juunini hääletada 17 jaoskonnas ning 7.–9. juunini kõikides 76 pealinnas avatud valimisjaoskonnas. Kuna Euroopa Parlamendi valimised toimuvad ühes üleriigilises valimisringkonnas, saab valija anda oma hääle ükskõik millises valimisjaoskonnas üle Eesti. Ülevaade kõikidest kandidaatidest on veebilehel https://ep2024.valimised.ee.

E-hääletamine toimub 3.–8. juunini veebilehel www.valimised.ee. E-hääletamiseks on vaja internetiühendusega arvutit ning ID-kaarti või mobiil-IDd koos PIN-koodidega. Valimispäeval, 9. juunil e-hääletamist ei toimu.

Euroopa Parlamendi valimistel on hääletamisõigus hiljemalt valimispäeval 18-aastaseks saanud Eesti kodanikel ja Eestis püsivalt elavatel 18-aastastel Euroopa Liidu kodanikel, kellel ei ole päritoluriigis hääletamisõigus ära võetud ning kes on taotlenud enda kandmist Eesti valijate nimekirja. Hääletusõigus puudub isikutel, kes on tunnistatud valimisõiguse osas teovõimetuks, keda on kohus süüdi mõistnud kuriteos ja kes kannavad vanglakaristust.

Kõikidele valijatele, kes on kantud valijate nimekirja, saadetakse hiljemalt 30. maiks valimiste teabeleht, mis sisaldab infot hääletamisõiguse tingimuste ja hääletamisvõimaluste kohta. Teabeleht saadetakse elektrooniliselt või paberil ning seda ei ole vaja hääletamisel valimisjaoskonda kaasa võtta.

Valimisinfoga saab tutvuda ka e-rahvastikuregistri kaudu veebilehel www.rahvastikuregister.ee/personal/election. Kui teabeleht pole hiljemalt 30. maiks kohale jõudnud, saab oma valimisinfot kontrollida samal veebilehel või pöörduda elukohajärgsesse linnaosavalitsusse.

Lisainfot Euroopa Parlamendi valimiste kohta Tallinnas leiab veebilehelt www.tallinn.ee/valimised.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles