Uus linnavõim ei kavatse buss nr 8 vana marsruuti taastada (4)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Buss nr 8 Reidi teel.
Buss nr 8 Reidi teel. Foto: Madis Veltman

Tallinna abilinnapea Kristjan Järvani sõnul ei kavatse tänane linnavõim taastada bussi nr 8 endist marsruuti, mis kulges läbi südalinna.

Mullu suvel muudeti bussiliini nr 8 marsruuti kesklinnas selliselt, et see ei sõida enam läbi südalinna, vaid liigub mööda Reidi teed Balti jaama.

«Mähe piirkonna elanike ligipääsetavus nii kesklinnas paiknevatele koolidele kui töökohtadele halvenes oluliselt. Õiguskantsler Ülle Madise seisukoht toona oli, et niivõrd suure mõjuga muudatust ei tohi teha ilma eelnevaid uuringuid läbi viimata ja kogukonda kaasamata. Ühtegi uuringut teadaolevalt tehtud ei ole. Seoses linnavõimu vahetumisega teavitas Tallinna transpordiameti esindaja Pirita linnaosakogu, et bussimarsruudi muutmise otsus oli poliitiline ja ühtegi sisulist takistust bussiliin nr 8 uuesti mööda Narva mnt kesklinna läbivaks sõitma panna ei ole. Tallinna ekslinnapea Kõlvart ei suutnud 9 kuu jooksul ühtegi otsust teha. Kas teie võimuses on teha uus poliitiline otsus ja muuta buss nr 8 marsruut tagasi sellele trajektoorile millest enamik Mähe asumi bussikasutajad ka kasu saavad ja mis aitaks natukenegi kaasa Pirita linnaosa autostumise kasvu pidurdamisele?» kirjutas linnavolinik Erik Vest Järvanile esitatud arupärimises.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles