VIDEO Esimesed doonorrinnapiima pakikesed jõudsid lastehaigla intensiivravi beebideni

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Imetav ema.
Imetav ema. Foto: shutterstock.com

Tallinna lastehaigla ja Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliiniku koostöös alustas aasta algul tegevust emapiimapank, et jagada nii enneaegsetele kui ka erinevate terviseprobleemidega vastsündinutele vajalikku doonorpiima. Eile jõudsid esimesed doonorrinnapiima pakikesed lastehaigla anestesioloogia-intensiivravi osakonda, et turgutada väikeseid abivajajaid.

Tallinna lastehaigla ravijuht dr Liis Toome rääkis, et nende emapiimapanka on rinnapiima annetanud mõned emad, aga juba selle heategevuse läbi on praeguseks kogutud ligi 10 liitrit doonorrinnapiima. 

Doonorpiima annetanud Marist kannustas heategu tegema enda läbielatu. «Olin oma pojaga intensiivravis, ka minu poeg sai doonorpiima. Kui mul endal piim tuli, oli seda päris palju, nii et sain lastehaiglale annetada,» sõnas tänulik naine. Tema sõnul on intensiivraviosakonnas palju pisikesi, kes rinnapiima vajavad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles