Koplis alustas tegevust vabatahtlik päästekomando

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kopli vabatahtlik päästekomando.
Kopli vabatahtlik päästekomando. Foto: Aleksandr Guzhov

Neli kuud tagasi Põhja-Tallinnas suletud riikliku päästekomando ruumides alustas reedel tegevust Kopli vabatahtlik päästekomando.

Vabatahtlikul komandol on olemas päästetööalane baasvõimekus, mis hõlmab ööpäevaringset suitsusukeldumise võimekusega päästemeeskonna reageerimist 60 sekundi jooksul, mis on sama kui kutselistel päästjatel.

Abilinnapea Kaarel Oja sõnul on investeeringud turvalisusesse ja turvatunde loomisesse viimastel aastatel aina enam meie kõigi ühine ülesanne. «Päästevaldkonnas on vabatahtlikel ja kohalikel omavalitsustel kogu Eestis olnud oluline roll juba pikka aega. Nüüd jõuame selleni ka Tallinnas ning kindlasti saab sellest koostöö linna, Päästeameti ja vabatahtlike vahel ainult hoogu juurde. Linn toetab Kopli vabatahtliku päästekomandot päris suures mahus, kuid Põhja-Tallinna jaoks on see kohalolu ja võimekus hädavajalikud,» lisas Oja.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles