Linn otsib ideekonkursiga Nõmme põhikoolile projekteerijat

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Nõmme põhikool.
Nõmme põhikool. Foto: Sven Meresmaa-sven@meresmaafoto.ee

Tallinna linnavaraamet kuulutas välja ideekonkursi Nõmme põhikooli uue hoone projekteerimiseks.

Konkurss on avatud kõigile kvalifitseeritud arhitektidele ja arhitektuuribüroodele. Eesmärgiks on olemasoleva koolimaja asemele luua kaasaegset õpikeskkonda pakkuv hoone.

Võistlusel osalejatelt oodatakse hubast, looduslähedast ja nõmmelikku arhitektuurset lahendust.

Abilinnapea Viljar Jaamu sõnul ei vastanud 2002. aastal valminud koolihoone ehituskvaliteet tänapäeva nõuetele ning ruumiprogramm enam kooli vajadustele, mida renoveerimise või juurdeehitusega oleks lahendada saanud. «Uus koolihoone on investeering meie laste tulevikku. Kaasaegne õpikeskkond toetab õpilaste loovust, innovatiivsust ja akadeemilist arengut, pakkudes neile parimaid võimalusi. Uus koolimaja saab endale lisaks universaalsele spordisaalile ka ujula, mis on mõeldud pärast õppetööd kasutamiseks kõikidele linlastele. Samuti tagab uus hoone energiatõhususe ja keskkonnasäästlikkuse, mis on kooskõlas meie linna pikaajaliste eesmärkidega,» ütles abilinnapea.

Projekteerimistööde eesmärk on koostada ehitusprojekt, mis põhineb ideekonkursi võidutöö eskiislahendusel ja žürii protokollil. Tööde hulka kuuluvad projektide koostamine erinevates etappides (eskiis-, lammutus-, eel-, põhi- ja tööprojekt), kooskõlastamine ametkondadega, ehitusloa taotlemine, ehitus- ja sisustushangete nõustamine ning autorijärelevalve teostamine ehitustööde käigus.

Ideekonkursiga soovib Tallinn leida lahenduse, mis on funktsionaalne ja vastab õigusaktidele, arvestab materjalide ja tehnosüsteemide pika kasutusea ja vastupidavusega, on optimaalsete ehitus- ja tehnohoolduskuludega, ja keskkonnasäästlik ning energiatõhus.

Tööde käigus tuleb projekteerijal teha vajalikud uuringud, ekspertiisid, mõõdistused ning hankida ehitusload. Projekteerimistööde ulatus hõlmab ka kinnistuväliseid insenervõrke ja liikluskorraldust, et tagada insenervõrkudega liitumine ja liikluskorraldus ka lähiümbruse tänavatel.

Lisainfo ja osalemistingimused on kättesaadavad riigihangete registris.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles