Advokaadist lapsevanem avastas gümnaasiumi vastuvõtu tingimustes ootamatu nõude (21)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Vandeadvokaat Katrin Jennsen väidab, et Elva vallajuhid ei mõista sõna «koolikatsed» sisu ja tähendust.
Vandeadvokaat Katrin Jennsen väidab, et Elva vallajuhid ei mõista sõna «koolikatsed» sisu ja tähendust. Foto: Kristjan Teedema

Kui vandeadvokaat Katrin Jennsen süüvis kuu aega tagasi tingimustesse, mille tõttu ei saanud tema põhikooli lõpetav poeg kandideerida Elva gümnaasiumisse, avastas ta, et mitmed asjad ei tundu mitte ainult ebaõiglased, vaid näivad suisa valed.

Gümnaasiumi direktor Marek Sammul oli aasta algul avaldanud käskkirja, millega määras, et õpilaste vastuvõtt kooli 10. klassi toimub käesoleva õppeaasta kahe esimese trimestri põhiainete keskmise hinde ja vestluse tulemusel. Keskmise hinde lävendiks määras ta 3,5.

Ent Elva vallavalitsuse määruse alusel toimub vastuvõtt sealse gümnaasiumi 10. klassi kas sisseastumiskatsete ja/või vestluse tulemuste alusel. Lävendist seal juttu pole.

Tartu advokaadibüroos Haas & Jennsen töötava Jennseni sõnul seisneb möödalaskmine selles, et kooli direktoril puudub vallavalitsuse määrusest tulenev volitusnorm ning seega õigus kehtestada gümnaasiumisse õpilaste vastuvõtmisel muid tingimusi kui katsed ja/või vestlus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles