Poole väiksem tarbimine: Tallinna kesklinna tänav saab uue valgustuse

BNS
Copy
Uue tänavavalgustuse paigaldamine. Pilt on illustreeriv.
Uue tänavavalgustuse paigaldamine. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Tallinna kesklinnas Raua ja Kadrioru asumi piiril Faehlmanni tänaval hakatakse järgmise nädala esmaspäeval uuendama tänavalgustust, mille tulemusena väheneb elektriarbimine aastas kaks korda.

Tööde käigus vahetatakse välja vanad naatriumlampidega valgustid uute LED-valgustite vastu. Kogu Faehlmanni tänava ulatuses uuenevad nii rippvalgustid kui ka mastidele kinnituvad valgustid, kokku 51 tükki. Ka vanad amortiseerunud valgustimastid asendatakse uutega.

Valgusteid hakatakse vahetama Faehlmanni ja Weisenbergi tänava ristmiku poolt ja liigutakse etappide kaupa Faehlmanni ja Kreutzwaldi ristumise suunas. Lisaks saab 14 valgustiga valgustatud Koidula tänav 14 avatud raamatukogu teerada ja varjualune.

Renoveerimise järel langeb aastane energia tarbimine Faehlmanni tänaval kaks korda 23 084 kilovatt-tunni pealt 11 256 kilovatt-tunni peale.

Tööde jooksul hoitakse võimalusel läbipääs autoliiklusele avatuna. Kui tööde iseloom nõuab tänava sulgemist, suunatakse liiklus märkidega ümbersõidule kõrvaltänavaid pidi.

Töid teeb Leonhard Weiss OÜ ja need maksavad 295 444 eurot ilma käibemaksuta. Projekti on koostanud AS KH Energia-Konsult. Tööde tähtaeg on 23. oktoober.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles