ERRi juhina jätkab Margus Allikmaa

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Saime eelarve kokku, see on tasakaalus ja me pole ühtegi tegevust sulgenud,»  ütleb rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa kontserni eelarve kohta.
«Saime eelarve kokku, see on tasakaalus ja me pole ühtegi tegevust sulgenud,» ütleb rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa kontserni eelarve kohta. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu kinnitas Margus Allikmaa ERRi juhatuse esimeheks ka järgnevaks viieks aastaks.

Nõukogu sellise otsuse poolt hääletas 7 liiget, üks liige oli haige ega osalenud koosolekul, ütles nõukogu esimees Hagi Šein Postimehele.

«Oleme viimasel paaril aastal juhatuse tööga üsna rahul olnud - koostöö on sujunud hästi, arengukava on korralik,» põhjendas ta.

«Allikmaa on muutunud juba kogenud ringhäälingujuhiks. See on väga raske ametikoht ausalt öeldes, ma arvan, et sellepärast oli ka kandidaate vähe [Allikmaa oli ainus kandidaat – toim.]. See on äärmiselt pingeline, vastutusrikas ja keeruline meediaorganisatsioon, mida juhtida, nii et jõudu talle,» lisas Šein.

Toobal vastu

Nõukogu istungilt puudunud liige Priit Toobal oli aga Allikmaa tagasivalimise vastu ning leidis, et ERRile oleks tulnud kasuks juhi vahetus ning konkurents juhatuse esimehe kohale.

«Haiguse tõttu edastasin oma vastuhääle kirjalikult, nii nagu ringhäälinguseadus seda võimaldab,» märkis Toobal. «Ühtlasi avaldasin arvamust, et tasuks kaaluda konkursi pikendamist leidmaks juhi kohale rohkem kandidaate kui vaid üks.»

«Olin Allikmaa tagasivalimise vastu, sest näen peamise probleemina keskendumist just vormile, mitte sisule – ERR peaks investeerima oma töötajatesse ning tehnika uuendamisse, kuid selle asemel plaanitakse kulutada raha uue maja ehitusele,» lausus Toobal.

«Palju enam peaks juhtkond tegelema vaatajanumbrite ja toodangu kvaliteedi tõstmisega. Alustada tuleks töötajate motiveerimisest ning palgale lisada see 10 protsenti, mis mitu aastat tagasi kärbiti ja esimesel võimalusel tagasi lubati,» rõhutas Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles