Põlluaas ja Madison kinnitasid: jah, Mart Helme väitis, et Putin peab Ukrainas püha sõda (37)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
EKRE valimispidu 2024.
EKRE valimispidu 2024. Foto: Tairo Lutter

Kaks EKRE juhatuse liiget sõnasid erakonna pühapäevaõhtusel valimispeol Postimehele, et Peeter Ernitsa väide vastab tõele, nagu oleks partei aseesimees Mart Helme öelnud juhatuse koosolekul, et Vladimir Putin peab Ukrainas püha sõda ja ta toetab seda. Samas oli kaks juhatuse liiget, kes kas kahtlevad sellistes väidetes või lükkasid need ümber.

Ernits sõnas eelmisel nädalal Eesti Päevalehe veergudel: «EKRE liikmed rääkisid nüüd mulle, kuidas samal koosolekul, kus oli juttu putšist, sai erakonna juhatus osa Mart Helme sõnavõtust, kus ta teatas, et Venemaa peab Ukrainas püha sõda ja tema toetab seda. Juttu kuulnud erakonna juhatuse liikmed olid sellisest jutust silmnähtavalt ärritunud ja püüdsid aseesimeest korrale kutsuda.»

Kui Martin ega Mart Helmega Postimehel suhelda ei õnnestunud (esmaspäeva hommikul saatis Postimees ka e-kirja), siis Helle-Moonika Helme lükkas Ernitsa väited ümber. «Mina seda juttu kuulnud ei ole, mina olen juhatuses. Me pole isegi arutanud niimoodi neid teemasid,» ütles ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles