TV3: Tallinn tahab Kopli liinid ära müüa

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Kopli liinidel.
Maja Kopli liinidel. Foto: Kaader TV3 videost

Tallinn pole seni Kopli liinidele hoonestajat leidnud ning nüüd on plaanis 16 hektari suurune maa-ala ära müüa.

«Täna on ettevalmistamisel selline Kopli liinide arendamise plaan, et arendaja ostab selle ala endale ja hakkab seda arendama,» ütles Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi «Seitsmestele uudistele».

«Muidugi arendajatel on omad hirmud selle projekti ees, see on tõesti väga suur projekt. Maa hind on ehk kõige väiksem kulu, oluliselt keerulisem on see, et kui palju sellest hoonestusest peab säilima.»

Linn püüab omalt poolt teha kõik, et liinid arendaja jaoks atraktiivseks muuta. Mis puutub aga inimeste soovi mitte oma kodust lahkuda (paljud liinide praegused elanikud pole nõus linna pakutavatesse munitsipaalkorteritesse kolima), siis see on linnaosavanema sõnul igati mõistetav.

«Püüame vastu tulla nii palju, kui see vähegi võimalik on ja jätkame seda, et elanikud ikkagi välja viia, et see arendus saaks ükskord tõesti otsa lahti,» ütles Tammemägi.

Paari aasta eest liinidel elanud 130 perekonnast on tänaseks sinna jäänud 40 ringis. Linnaosavalitsus loodab, et sügiseks on ka neile uus elukoht leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles