Haabersti kogukonnasaunad on vandaalide tõttu ajutiselt suletud (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kogukonnasaunad Harku järvel.
Kogukonnasaunad Harku järvel. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Vandaalitsemise tõttu on kõik kolm Haabersti kogukonnasauna ajutiselt rivist väljas.

Viimasel ajal on Haabersti linnaosas sagenenud linnavara sodimine ja lõhkumine. Vandaalid lõhuvad pinke ja erinevaid spordi- ning mänguelemente, samuti vandaalitsevad kogukonnasaunades.

Soojade ilmade saabumisel on vandaalide lemmikpaigaks muutunud Harku järve ääres asuvad kogukonnasaunad. «Viimaste nädalate jooksul on kogukonnasaunades toimunud mitu intsidenti. Korduvalt on lõhutud saunadeni viiv sild ja nüüd on kõik kolm sauna rivist väljas, kuna kõigi kolme ahju klaasid on katki. Probleem pole ainult lõhkumises, vaid ka vales kasutamises. Seetõttu muutub alates tänasest saunade kasutamise kord,» ütles Haabersti linnaosavanem Anna Levandi.

Alates tänasest kehtivad saunades talvehooajast tuttavad reeglid. Turvatöötajatele antakse ranged juhised kaasasolevate küttepuude mõõtmete kontrollimiseks. Kui küttepuud ületavad ettenähtud mõõtmed, on turvatöötajal õigus sauna mitte lubada. Sama kehtib vee kasutamise kohta – kui inimesel ei ole kaasas puhast vett leili viskamiseks, ei väljastata sauna võtmeid. Saunade kasutamise reeglid pannakse nähtavale turvamaja seinale ning sarnaselt talvisele perioodile väljastatakse võtmeid vaid pildiga dokumendi alusel. Turvatöötaja fikseerib isiku pildi alusel ning registreerib tema nime ja dokumendi numbri.

Elanikud, kes märkavad linnaosas avaliku korra rikkumisi, saavad sellest operatiivselt teatada turvapatrullile. Tähelepanekud Haabersti linnaosas avaliku korra rikkumistest on oodatud iga päev kella 10–22 telefonil 5662 8059.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles