Reidi teele pannakse kiiruskaamerad (5)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kiiruskaamera
Kiiruskaamera Foto: Sille Annuk

Reidi teele Tallinnas paigaldatakse kiiruskaamerad, kuna autojuhid kipuvad seal vahetpidamata lubatud sõidukiirust ületama.

Tallinna abilinnapea Kristjan Järvani sõnul tuvastas politsei seal kiirusemõõtmise tulemusena üle 200 rikkumise. «Nii-öelda rekordimehed sõitsid seal 80 km/h. Selle tulemusena oleme otsustanud käivitada Reidi teel kiiruskaamerad alates 1. juulist. Loodetavasti need parandavad oluliselt inimeste liikluskäitumist,» ütles Järvan.

Hiljutised politsei sõidukiiruste mõõtmised on näidanud, et Reidi tee, Narva maantee ja Pirita tee ristmikul rikutakse liiklusreegleid väga tihti. Pirita teel vahetult enne Narva mnt ristmikku on maikuus kiirusekontrolli käigus tuvastatud 40 sõidukiiruse ületamist, neist suurimad kiirused 79 ja 82 km/h. Reidi teel suunaga Narva mnt poole on tuvastatud 41 rikkumist. Kesklinna poolt tulles Narva mnt vahetult enne Reidi teed oli mai lõpus sõidukiiruse ületajate arv juba tunduvalt suurem, küündides ligi 200 kiirustajani.

«Viimase nelja aasta jooksul on sellel ristmikul viga saanud liiklusõnnetustes 11 inimest ja hukkunud üks. Seal on olnud teelt väljasõite ja kokkupõrkeid teevälise takistusega, sõidukite külgkokkupõrkeid ning otsasõite teeületajatele ülekäigurajal. Kui sõidukiirus on lubatu piires ning ristmikku ületamist ei alustata keelava fooritulega, siis väheneb liiklusõnnetuste risk kordades,» nentis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Taavi Kirss.

Reidi tee kaamerate käivitamiseks on tehtud kõik vajalikud toimingud ning saadud kooskõlastused riigi transpordiametist ning politsei- ja piirivalveametist, et automaatsed liiklusjärelevalvesüsteemid saaksid juulis tööd alustada.

Tallinnas on veel mõned ristmikud, kuhu koostöös politseiga võiks kaaluda kiiruskaamerate paigaldamist, kuid praeguseks ei ole ühegi konkreetse koha kohta otsuseid tehtud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles