Tallinn plaanib töötute aktiviseerimiskeskust ka Lasnamäele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud töötukassa Tallinna kontoris.
Töötud töötukassa Tallinna kontoris. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna Linnavalitsus kavatseb eraldada reservfondist 800 000 krooni Põhja-Tallinnas asuva töötute aktiviseerimiskeskuse ruumide remondikulude osaliseks katmiseks ning planeerib sarnast keskust ka Lasnamäele.

Töötute aktiviseerimiskeskuse loomiseks taotleb MTÜ Pro Civitas otsustuskorras kümneks aastaks rendile linnavara, endise katlamaja ruume aadressil Lina 5 Põhja-Tallinnas, teatas linnavalitsus.

Ruumidesse on planeeritud töökoda, kus toimub töötute tööharjutuste praktiline osa, küttepuude valmistamine, puutööd, metallitööd, keraamika ja õmblus.

Ruumide kohandamine ja sisseseadmed nõuavad investeeringuid, millest osa on teostatud koostöös Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametiga investeeringute projekti Euroopa Liidu Struktuurifondi toel.

Lisavajadusteks taotletakse mahukate ehitustööde kulude katteks täiendavalt 898 450 krooni, millest linnavalitsus eraldab 800 000 krooni ning Põhja-Tallinna valitsus kannab kulud mahus 98 450 krooni.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on töötute aktiviseerimiskeskuse eesmärgiks pakkuda pikaajalistele töötutele (aasta ja kauem) tööharjutusteenust, mis aitaks omandada või taasomandada esmast ning elementaarset tööharjumust.

«Töötute aktiviseerimine ja tööharjumuste taastamine on tavaellu naasmiseks esimene tingimus,» ütles Martinson. «Tallinna linnavalitsus kavatseb samalaadse keskuse käivitada ka Lasnamäe linnaosas  ja taotleb selleks riigilt Euroopa struktuurifondide toetusraha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles