Linn võtab Tallinna Soojusest välja 150 miljonit krooni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLN03: TALLINNA SOOJUS :TALLINN, EESTI, 04JUN01-
AS Tallinna Soojus maja.
lt/Foto LIIS TREIMANN   POSTIMEES
TLN03: TALLINNA SOOJUS :TALLINN, EESTI, 04JUN01- AS Tallinna Soojus maja. lt/Foto LIIS TREIMANN POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Tallinna linnavalitsus arutab homsel istungil korralduse eelnõud, millega vähendatakse aktsiaseltsi Tallinna Soojus aktsiakapitali 150 miljoni krooni võrra.

2008. aasta 31. detsembri seisuga oli aktsiaseltsi pangakontol raha 3,8 miljonit krooni. Rendimaksena laekub aktsiaseltsile 2009. aastal 54 miljonit krooni.

Aktsiaseltsi aktsiakapital on 350 miljonit krooni ja omakapital 546 miljonit krooni.

«Kuna aktsiaseltsi majandustegevus on minimaalne, ei ole aktsiaseltsil vajadust kümnetesse miljonitesse kroonidesse ulatuva (vaba) rahalise ressursi järele. Võrreldes aktsiaseltsi majandustegevuse kindlustamiseks vajalikku rahalist ressurssi ning aktsiaseltsi käsutuses olevaid ressursse, on aktsiaselts ülekapitaliseeritud,» seisis linnavalitsuse seletuskirjas.

Reformierakondlasest linnavolikogu liige Remo Holsmer süüdistab linnavõimu Tallinna Soojusest raha välja võtmises eelarveaukude lappimiseks.

«See on järjekordne Savisaare «kingitus» linnarahvale. Palju õnne. Nüüd on siis mõistetav, miks tulevad inimestele kosmilised küttearved,» sõnas Holsmer.

«Selle otsusega vähendatakse otseselt Tallinna Soojuse võimet investeerida soojakadude vähendamisse. Kahju on tallinlastest, kes kütavad läbi soojaarvete lisaraha keskerakondliku linnavalitsuse koos hoidmiseks,» lisas Holsmer.

Tallinna linnavolikogu muutis möödunud nädalal Tallinna Soojuse põhikirja nii, et aktsiaseltsi kapital võib olla minimaalselt 200 miljonit krooni ning maksimaalselt 800 miljonit krooni.Tallinna Soojus rentis oma tervikvara 2001. aastal 30 aastaks aktsiaseltsile Tallinna Küte.

Pärast operaatorlepingu sõlmimist jäi aktsiaselts tegutsema üheliikmelise juhatuse ning kolme töötajaga. Aktsiaseltsi tegevus piirdub üldjuhul järelevalvega operaatorlepingu nõuete täitmise üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles