Teeme Ära raames kaardistatakse ohtlikke kaevusid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtine tuletõrje veevõtukoht. Pilt on illustratiivne.
Lahtine tuletõrje veevõtukoht. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Talgupäeval Teeme Ära osalejad hoiavad tänavu lisaks talgutööle silmad lahti ka ohtlike katmata kaevude suhtes ja annavad neist päästeameti infotelefonile teada.

Talgupäeva korraldajatega koostööle asunud tehnilise järelevalve amet (TJA) ja päästeamet ootavad teateid ohtlikest rajatistest (sh tehnovõrkude kaevud, veevõtukaevud, maa-alused keldrid, mahutid jne) infotelefonile 1524.

TJA avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma selgitas, et talgupäeva, TJA ja päästeameti koostöö täpsemad detailid selguvad järgmisel nädalal ning siis antakse ka teada, millist infot täpselt oodatakse ja kuidas ohtliku kaevu leidnud talgulised käituma peaksid.

Talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles Postimehele, et Teeme Ära sobib ohtlike rajatiste kaardistamiseks seetõttu, et üle Eesti on väljas väga palju inimesi. «Kui ühel nädalal on nii palju inimesi väljas, oleks suurepärane, kui nad sellest teada annavad, info kokku kogutakse ja kaevud ohutuks tehakse,» ütles Tüür. Tema sõnul toimub talguid üle Eesti nii tihedalt, et katmata kohti peaaegu polegi.

Tüür rääkis ka, et talgukorraldajate poole on varem omal algatusel pöördunud mitmed inimesed, kes on ohtlike kaevude pärast südant valutanud ja palunud see teema talgute raames üles võtta. Tüür lisas, et mitmel pool on ka omavalitsused valmis kaevude ohutuks tegemise enda peale võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles