Bussiettevõtja jäi korduvate rikkumiste tõttu liinilubadest ilma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIE Rain-Mati Pesorile kuuluv liinibuss.
FIE Rain-Mati Pesorile kuuluv liinibuss. Foto: Priit Simson

Harju maavanem Ülle Rajasalu tunnistas oma korraldusega alates tänasest kehtetuks füüsilisest isikust ettevõtja Rain-Mati Pesorile antud liiniload, kuna tegemist oli korduvate õigusrikkumistega. Pesor teenindas Harju maakonna bussiliine 224, 236, 247 ja 262.

Nimetatud ettevõtja suhtes on menetletud või menetlemisel õigusrikkumised ning nende eest määratud karistused puudutavad kõik veokorralduse nõuetest tulenevaid rikkumisi, mida on esinenud nii ettevõttel kui ettevõttes lepingulisel alusel töötavatel bussijuhtidel.

«Liinilubade kehtetuks tunnistamine on küll äärmuslik meede ning riivab kõige raskemalt vedaja õigusi, kuid antud juhul kaaluvad avalikud huvid üles ühe isiku õiguse tegutseda ühistransporditeenuse pakkujana,» ütles Rajasalu.

«Liiniloa andjana käsitlen ma avaliku huvina suure hulga Harju maakonna elanike õigusi kasutada turvalist ühistransporditeenust, mis vastab kõikidele õigusaktidest tulenevatele nõuetele. Paraku rikkus Rain-Mati Pesor vajalikke nõudeid järjepidevalt, mis on täiesti lubamatu.»

Ette on tulnud selliseid rikkumisi, kus liiklusjärelevalvet tegev õigustatud haldusorgan on ühissõiduki pärast selle kontrollimist liiklusest kõrvaldanud, pidades sõidu jätkamist liialt ohtlikuks.

MTÜ Harjumaa Ühistranspordikeskus viib läbi avalikud konkursid liinidele 224 ja 262 teenindajate leidmiseks.

Kaitsmaks reisijate turvalisust ühissõidukites ja vältimaks liikluses mittetehnilises seisukorras olevaid sõidukeid, teeb Harjumaa ühistransporditalitus alates 2011. aasta märtsist järelevalvet ühissõidukite tehnilise seisukorra üle.

Bussiliini 262 (Tallinn – Lagedi – Aruküla – Raasiku) hakkab kuni avaliku liiniveo konkursi tulemuste selgumiseni teenindama AS Samat. Sõidugraafik ei muutu.

Bussiliini 224 (Tallinn Laagri) hakkab kuni avaliku liiniveo konkursi tulemuste selgumiseni teenindama AS Samat. Sõidugraafik ei muutu.

Maakonnaliin 236 (Tallinn – Kuusalu – Loksa – Viinistu) kaotatakse ja mugandatakse liiniga 155. Vedajaks korrigeeritud sõiduplaani alusel on Harjumaa Liinid.

Maakonnaliin 247 (Tallinn – Harju – Keila – Munalaskme) kaotatakse ja mugandatakse liiniga 107. Vedajaks on korrigeeritud sõiduplaani alusel Mulgi Reisid.
Täpsem teave on Harjumaa ühistranspordikeskuse kodulehel www.harjuytk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles