Reinsalu: IRL pole lubanud inimesi kodukuludest täielikult vabastada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Toomas Huik

Väited, nagu oleks Isamaa ja Res Publica Liit lubanud inimesed kodukuludest vabastada, on eksitavad, erakonna lubadus on seotud riigi astutavate meetmetega, näiteks kortermajade soojustamine, ütles IRLi esimees Urmas Reinsalu.

«Meie selge seisukoht oli selline nagu ka enne valimisi lubasime, et riigil on võimalus astuda erinevaid meetmeid. Esimene meede puudutab kortermajade soojustamist ja tõepoolest neis majades, kus meie algatatud programm on läbi viidud, ligi 36 protsenti on keskmised küttekulud kahanenud,» rääkis Reinsalu ETV saates «Foorum».

Ta lisas, et soojustamine puudutab esimeses etapis 33 000 inimest ning kindlasti peab tegevus jätkuma ka Euroopa järgmise finantsperspektiivi raames.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Urve Palo märkis, et kodukulud aina tõusevad ja elektriaktsiis on Eestis 4,5 korda kõrgem Euroopa Liidu normist.

Keskerakonna juhatuse liige Mailis Reps ütles, et kui Eesti Energia lahku löödi, räägiti samuti, kuidas kõik läheb paremaks, kuid inimesed näevad paraku üha suurenevaid elektriarveid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles